...I 40 år har vi hjälpt våra kunder med inspelningar, konferenser, livesändningar och allt däremellan.
Här finner du ett urval av våra produktioner.

SCENFRAMTRÄDANDE

KTH – Lecture Performance av ”Årets Alumn”

I september 2023 livesände Blackbox en Lecture Performance av Carl Unander-Scharin som framfördes i Reaktorhallen R1, 25 meter under markytan. Med en flerkameraproduktion filmade vi för KTHs räkning en föreställning som innehöll föreläsning, sång och dans. Vi ljussatte lokalen för att optimera bildkvalitet i livesändningen, samt mixade ljud för både den fysiska och digitala publiken.

PANELDEBATT

KTH Debatt – Hur hållbar är den sårbara staden?

KTH Debatt är ett forum där viktiga samhällsfrågor inom forskning och utbildning diskuteras. För KTHs räkning levererade vi en helhetslösning för hybridevent med filmning, ljus- och ljudsättning, teknik för talare på distans samt tittarinteraktivitet för den digitala publiken. Eventet livestreamades, och efteråt levererades en publicerbar fil där debatten textats.

STUDIOSÄNDNING

Redeye – Growth Day

Growth Day är ett hybridevent, en kombination av digitala deltagare och publik på plats på Haymarket by Scandic. Över 50 företag tog plats på scenen för pitchar, samtal och paneler. De som inte kunde närvara fysiskt tog vi in digitalt via länk.

Blackbox filmade och streamade 4 parallella scener under dagen. Ett stort jobb som krävde sin personal; 6 fotografer, 4 ljudtekniker, 4 bildproducenter, 1 TOM, 1 studiovärd och 1 regissör var på plats under dagen. Under eventet klippte vår redigerare videoklipp, från de 4 livesändningarna, som kunden löpande publicerade på sin plattform. Vid eventets slut hade vi levererat över 50 videoklipp.

STÖRRE KONFERENS

Brå – Råd för framtiden

“Råd för framtiden” är Brottsförebyggande rådets årliga konferens om lokalt brottsförebyggande arbete. 2023 hölls konferensen i Borås, och vi var på plats med vårt team för att filma 4 scener som direktsändes till en digital publik. Vi levererade en flerkameraproduktion med särskilt framtaget grafiskt material som förstärker kundens budskap.

FÖRETAGSFILM

SIDA – Kontorsfilm

För Sveriges biståndsmyndighet Sidas räkning har Blackbox producerat en film om deras nya kontor i Rissne. I detta projekt har vi kombinerat filmning, redigering och musikläggning för att skapa en film som förmedlar en känsla och stärker kundens varumärke.

LIVEKONSERT

Avatarium – Live på Nalen

Det svenska metalbandet Avatarium önskade en inspelning av sin konsert på Nalen. Med en flerkameraproduktion visar vi upp bandets energiska liveshow och fångar samtidigt deras dynamiska ljudbild.